Crònica manifestació 11 de maig: “Ciutat Vella es rebel·la!”

_mg_002El dissabte 11 de maig vam manifestar-nos centenars de veïns i veïnes de La Barceloneta, de tota Ciutat Vella i també del Poble Sec. D’aquesta manera, fèiem visible la nostra oposició als plans urbanístics (Pla d’AbUsos de Ciutat Vella, PERI Barceloneta, Pla de Reforma del Port Vell, Pla Paral.lel) que es dissenyen sense participació veïnal, menyspreant les necessitats dels/de les qui hi vivim, mercantilitzant l’espai públic i especulant amb edificis de valor patrimonial o la nostra façana marítima, només per continuar atraient turisme massiu. Un turisme que suposa 9 milions de visitants a l’any només al districte i que tot i així sembla ser insuficient pel govern municipal.

A les 17.30hs varem sortir en cercavila des de la Plaça de la Barceloneta fins arribar al Port Vell on varem desplegar vaixells de paper per recordar que el Port Ciutadà ha de ser un espai per a tots i totes, on gaudir de l’identitat marinera i marítima de la ciutat, no un pàrking per a megaiots de luxe.

Posteriorment, amb les crides com “No és un pla d’usos, és un pla d’abusos”, “és el nostre barri, no un pastís inmobiliari”, “cap veí fora del barri” varem pujar per Via Laietana on més vaixells de paper varen anar marcant la nostra ruta. La Vela de l’AV de l’Òstia presidia la manifestació i un ambient reivindicatiu però creatiu i d’unió veïnal alhora, varen acompanyar els reclams veïnals fins a la Plaça Sant Jaume. Allà es va fer la lectura del manifest per part de totes les AAVV que van convocar l’acte i on varem poder comprovar que ens espera un estiu d’activisme i participació per endavant. Una campanya contra el Pla d’AbUsos és la propera fita que entre totes encapçalarem!

Streaming de la manifestació:

Bambuser.com/channel/galapita
bambuser.com/channel/okokitsme

Recull de premsa:
http://barcelona.st/centenars-de-veins-de-ciutat-vella-contra-el-pla-dusos-de-lajuntament

http://www.lavanguardia.com/20130512/54373408743/manifestacion-de-vecinos-en-ciutat-vella.html

http://www.btv.cat/btvnoticies/2013/05/11/centenars-de-veins-surten-al-carrer-contra-els-plans-urbanistics-de-ciutat-vella/

http://www.setmanaridirecta.info/noticia/ciutat-vella-barcelona-es-rebel%C2%B7la-al-crit-%E2%80%9Cels-seus-plans-nostra-miseria%E2%80%9D

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s