Recuperació de la Font del c/Baluard

Després de que fa més de sis mesos l”avv l’Òstia informés de que la font estava tapada i calia restaurar-la, tornem a tenir font pública

notícia a la web del Districte

Ciutat Vella recupera i restaura la Font de la Barceloneta, una de les primeres fonts públiques del barri, que data de l’any 1830.

Publicat el 16/05/2012

L’Institut del Paisatge Urbà i Qualitat de Vida, que ha restaurat aquesta font a través del programa Petits Paisatges, fa una crida a la col·laboració ciutadana per aconseguir recuperar la memòria de les carasses de pedra que decoraven les aixetes

La font de la Barceloneta, la segona font pública i d’aigua potable que es va instal·lar en aquest barri, l’any 1830, torna a brollar. L’Ajuntament de Barcelonaa través de l’Institut de Paisatge Urbà i Qualitat de Vida, i concretament a través del programa Petits Paisatges, ha recuperat i restaurat aquest element característic de la història local de la Barceloneta, que està situat al carrer del Baluard número 32. Una restauració que s’ha fet a petició i amb l’estreta col·laboració de l’Associació de veïns de l’Òstia, que ha ajudat en la recerca de documentació històrica de la font. Això no obstant, la restauració no ha estat del tot completada. Se sap que les aixetes de la font estaven decorades amb unes carasses de pedra que amb les fotografies trobades fins ara no s’ha pogut determinar com eren. Per aquest motiu l’Institut de Paisatge Urbà i Qualitat de Vida, fa ara una crida perquè tothom que tingui alguna fotografia antiga en la qual aparegui aquesta font, la porti al Centre Cívic de la Barceloneta (carrer de la Conreria, 1-9). A través de les imatges que es puguin recopilar potser serà possible recuperar la forma que tenia aquesta singular decoració.

La font es posarà en funcionament diumenge 20 de maig, en un acte que presidirà la regidora de Ciutat VellaMercè Homs. La restauració es realitzarà a través del programa Petits Paisatges, a través del qual els ingressos que genera la publicitat exterior autoritzada que es col·loca a la ciutat (en lones publicitàries, per exemple) s’inverteixen en el finançament de projectes de recuperació i restauració de petits espais que tenen valor paisatgístic, i alhora històric.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s