Reunió Plataforma Defensem el Port Vell

Divendres passat més de 50 persones ens vam reunir per constituir la Plataforma Defensem el Port Vell. La nostra voluntat és donar-li una dimensió de ciutat al projecte i aconseguir aturar el projecte que l’APB té pel nostre Port Vell.

La propera reunió és aquest divendres. A les 19hores al Centre Cívic de La Barceloneta (per confirmar).

Veiem la necessitat de fer veure que som moltes les persones a les que ens preocupa la privatització de l’espai públic que suposa aquest projecte i la pèrdua del port ciutadà per servir als interessos dels propietaris dels 13 megaiots que hi ha al món. Esteu totes convidades. Quantes més siguem, més reiurem 🙂

Aquí teniu l’acta de l’última reunió

https://docs.google.com/file/d/0B-IP6Llh9j9IU3pGNGpnT1hSWGc/edit

I aquesta va ser la convocatòria de la primera reunió.

La cultura marítima de Barcelona torna a estar en perill. Amb ella el barri mariner de la ciutat, la Barceloneta, i el model de port ciutadà pel que ja es va lluitar fa anys.

Moltes sabreu ja que l’Autoritat Portuària de Barcelona i Salamanca Group, de la mà de Marina 92 (MB92) volen tirar endavant un projecte de reforma del Port Vell de Barcelona, per convertir-lo en “una marina de primera categoria mundial”, privatitzant un espai públic que, com a tal, és de tots.

El port és part del caràcter de la nostra ciutat, de la se, i també la determina econòmica i socialment, en el cinquè any de la crisi el projecte que es vol portar a terme està orientat només als superrics, a aquells que no han estat afectats per ella. Lluny de voler mitigar els efectes de la crisi, l’Autoritat Portuària de Barcelona preveu un projecte comportarà tenir un reducte de megàrics al costat d’un dels barris de la ciutat amb major índex de pobresa, la explotació privada d’un territori que ens pertany a totes.

Som moltes les que no volem aquest projecte que ens sembla antisocial, d’altres creuen que s’ha de millorar; i totes pensem que la Reformar del Port Vell ha de beneficiar als veïns de Barcelona; no només a uns pocs. Per això us convoquem a totes el proper divendres 11 a les 19.00 a la Confavc per reeditar la Plataforma Salvem el Port Vell. Fa més de 20 anys la primera plataforma aconseguí salvar l’edifici on actualment està ubicat el Museu d’Història de Catalunya, i que l’espai públic del Port Vell pugés arribar a ser de gaudi ciutadà, que el patrimoni portuari no es privatitzés completament.

No pretenem reproduir la mateixa lluita, però sí sabem que hi ha analogies entre la que es portà a terme llavors, i els perills d’ara; tenim noves eines, hem aprés de l’experiència. No la neguem, sumen, copiem, modifiquem. És necessari articular diferents nivells d’intervenció que ens permetin aturar aquesta reforma i replantejar el model de port ciutadà que volem.

I encara hi som a temps.

Ara o mai.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s