Premsa de la manifestació contra la Reforma del Port Vell i per l’edifici del Segle XX

A l’Avv l’òstia vam comptar entre 500 i 600 assistents

Veïns de la Barceloneta es mobilitzen contra la reforma del Port Vell

Barcelona (ACN).- Uns dos-cents veïns de la Barceloneta s’han manifestat aquest dissabte a la tarda contra la reforma del Port Vell amb una mobilització pel barri. Denuncien que el pla de l’Autoritat Portuària de Barcelona, juntament amb Salamanca Group, vol convertir-lo en un port de iots de luxe.

L’associació de veïns l’Òstia i la plataforma en defensa de la Barceloneta critiquen que l’operació es faci d’esquenes a l’opinió dels veïns i també reclamen que l’edifici de l’antiga cooperativa SegleXX sigui un equipament autogestionat per al barri. Segons diuen, la reforma suposarà l’eliminació de la part Nord del Moll dels Pescadors, i la privatització definitiva i el tancament del Port Vell.

Notícia extreta del 324

Unos 200 vecinos protestan contra la marina de lujo del Port Vell

Los contrarios al proyecto denuncian “intereses especulatorios”

Los vecinos de la Barceloneta no quieren yates de lujo al lado de sus casas ni un puerto específico para estas embarcaciones que viva de espaldas al barrio. Con estas demanas, 200 personas se han manifestado este sábado por la calles del barrio hasta llegar a las oficinas de la Autoridad Portuaria de Barcelona en la Rambla del Mar.

“El barrio es un caramelo demasiado dulce”, afirma David, vecino del barrio desde hace dos años. Como él, la Asociación de Vecinos L’Òstia denuncia los “intereses especulatorios” detrás de la reconversión del Port Vell y sitúan detrás del proyecto los intereses particulares de empresas navales ajenas a los intereses del barrio.

Uno de los puntos más polémicos de la reforma incluye una valla de seguridad de cristal que separaría la Barceloneta del nuevo puerto, algo que según Gala Pin, miembro de la asociación vecinal L’Òstia es “una apuesta por el turismo sin garantizar los derechos fundamentales de los vecinos”. Isabel Corenta, que lleva en la Barceloneta “toda la vida” denuncia la progresiva degradación del barrio desde las obras olímpicas, cuando “nos aseguraron que querían abrir la ciudad al mar y ahora quieren meter megayates más altos que nuestro edificios”. “Un aparcamiento para ricos”, concluye.

Los vecinos reclaman al Ayuntamiento un papel “más vinculante” en la toma de decisiones sobre la marina mientras que Pin asegura que continuarán luchando “emprendiendo acciones legales y si hace falta denunciar alguna ilegalidad, lo haremos”.

Notícia extreta de El Pais

Veïns de la Barceloneta es manifesten en contra de la nova marina del Port VellActualitzat el 14.04.2012 a les 17:58

http://www.btv.cat/btvnoticies/wp-content/themes/btvnoticies/swf/player.swf
www.btvnoticies.catUns 300 veïns de la Barceloneta s’han manifestat al barri en contra de la transformació del Port Vell en una marina de luxe. Denuncien que els pescadors i les petites embarcacions hauran de marxar del barri per deixar pas a embarcacions de grans dimensions, ja que el projecte preveu un port d’alt nivell per a iots.Els veïns es resisteixen a haver de marxar d’un barri popular que, denuncien, s’ha encarit en els darrers anys i que ara, pot donar pas a embarcacions de fins a 130 metres d’eslora. Per això, l’associació de veïns de l’Òstia recull adhesions per aturar el projecte i evitar, diuen, que s’expulsin els habitants del port i que s’acabi amb la tradició pescadora del barri.La marina inclou serveis a l’altura d’aquests nous clients d’alt nivell. Alguns d’aquests, s’ubicarien en uns edificis de dues plantes, que és el que més preocupa ara bona part dels grups polítics de l’Ajuntament.Amagar la transcripció

GALA PIM [sic.], membre de l’Assosiació de Veïns de l’Òstia
“Això el que farà és agreujar encara més les diferències entre pobres i rics i generar encara més desigualtat. És una reforma que no podem permetre en un moment de crisi on tenim uns índex de pobressa que van creixent cada dia més.”

Notícia extreta de BTV Notícies

 

Mobilització a la Barceloneta contra la reforma del Port Vell

Uns 200 veïns es manifesten aquest dissabte per denunciar la privatització de la zona i l’eliminació de la part nord del Moll dels Pescadors

Reclamen que l’edifici de l’antiga cooperativa Segle XX sigui un equipament autogestionat per al barri

14/04/12 22:19 – BARCELONA – AGÈNCIES
Un moment de la protesta contra la reforma del Port Vell, aquest dissabte a la Barceloneta Foto: JUANMA RAMOS.

Uns dos-cents veïns de la Barceloneta s’han mobilitzat aquest dissabte a la tarda contra la reforma del Port Vell amb una marxa pel barri. Els concentrats han denunciat que el pla de l’Autoritat Portuària de Barcelona, juntament amb Salamanca Group, vol convertir-lo en un port de iots de luxe.

L’associació de veïns l’Òstia i la plataforma en defensa de la Barceloneta han criticat que l’operació es faci d’“esquenes a l’opinió dels veïns” i han considerat que es tracta d’una privatització de la zona “al millor postor”.

Segons han explicat, la reforma suposarà l’eliminació de la part nord del Moll dels Pescadors, i la privatització definitiva i tancament del Port Vell.

A més, han assegurat que suposarà “una erosió del teixit social i comercial del barri”. En aquest sentit, els veïns s’han remès a l’experiència de la construcció d’un altre equipament, l’Hotel W, que “es va vendre al barri com una promesa per a generar ocupació”, tot i que no ha tingut massa impacte a la zona.

Per tot això, han demanat una reforma del Port Vell basada en un diagnòstic de les necessitats socials de la Barceloneta a partir d’un procés veïnal vinculant.

Els veïns també han reclamat que l’edifici de l’antiga cooperativa Segle XX sigui un equipament autogestionat per al barri.

Així mateix, han exigit la dimissió del president del Port de Barcelona, Sixte Cambra, i el seu vicepresident, Antoni Vives, per “haver ocultat informació d’interès públic” als ciutadans.

 Notícia extreta del diari El Punt/Avui

Vecinos de la Barceloneta se concentran contra la marina de lujo del Port Vell

Unos 200 vecinos de la Barceloneta, según la Guardia Urbana, se ha concentrado este sábado a las 17.30 horas para protestar contra la construcción de una marina de lujo en el Port Vell, que consideran una privatización de la zona “al mejor postor”.

14 de abril de 2012

BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS) Unos 200 vecinos de la Barceloneta, según la Guardia Urbana, se ha concentrado este sábado a las 17.30 horas para protestar contra la construcción de una marina de lujo en el Port Vell, que consideran una privatización de la zona “al mejor postor”.

Se oponen a una reforma que se ha hecho “a espaldas de los vecinos, lejos del interés público y que supondrá una erosión del tejido social y comercial” del barrio, aseguran en un comunicado.

Además, reclaman que el edificio de la antigua cooperativa Siglo XX sea un equipamiento autogestionado por el barrio.

Los vecinos se remiten a la experiencia de la construcción de otro equipamiento de lujo en el barrio, el Hotel W, que “se vendió al barrio como una promesa para generar empleos”, aunque no ha tenido gran impacto en la zona.

Por ello, piden una reforma del Port Vell basada en un diagnóstico de las necesidades sociales del barrio a partir de una proceso vecinal vinculantes.

También quieren que el presidente del Port de Barcelona, Sixte Cambra, y su vicepresidente, Antoni Vives, dimitan por “haber ocultado información de interés público” a los ciudadanos.

La concentración ha sido convocada por la Asociación de Vecinos Òstia y la Plataforma en defensa de la Barceloneta, con el apoyo de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (Favb).

Notícia extreta del diari Qué

Nota de l’Avv l’Òstia: Antoni Vives és tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà a l’Ajuntament de Barcelona.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s