Manifestació a la Barceloneta contra la reforma del Port Vell

Canal d’streaming per seguir la manifestació en directe http://bambuser.com/channel/peoplewitness.cat

Avui a les 17.30 a la plaça de la Barceloneta, els veïns i veïnes de la Barceloneta es manifestaran per protestar contra la reforma del Port Vell i per reclamar que l’edifici de l’antiga cooperativa SegleXX sigui un equipament autogestionat pel barri. L’avv l’Òstia i la plataforma en defensa de la Barceloneta convoquen la manifestació amb el recolzament de la Favb.

L’Autoritat Portuària de Barcelona juntament amb Salamanca Group impulsa una reforma per convertir el Port Vell en un “parking” per a megaiots al costat d’un dels barris amb major taxa de pobresa de Barcelona. La reforma s’acompanya d’una ampliació de Marina 92, un dàrsena per a iots de luxe vinculat a Roman Abramovich i Jorge Ventosa (antic soci de De La Rosa).
La reforma suposarà l’eliminació de la part Nord del Moll dels Pescadors, i la privatització definitiva i tancament del Port Vell.

Els veïns de la Barceloneta ens oposem a una reforma que s’ha fet a esquenes dels veïns, lluny de l’interès públic i que suposarà l’erosió del teixit social i comercial del barri. La experiència prèvia de l’Hotel Vela, aixecat contra les crítiques veïnals amb la excusa de generar llocs de feina, fa que es desconfiï encara més d’aquest projecte (que l’Ajuntament ha dit al consell de barri de la Barceloneta del 11 d’abril conèixer des d’octubre de 2011). La construcció de l’Hotel Vela es va vendre al barri amb la promesa de generar llocs de feina, cosa que s’ha demostrar absolutament falsa. En el cas de Marina 92, que ja a la seva web anuncia que sempre fa subcontractes i a empreses estrangeres, l’acceptació per part de l’Ajuntament de tirar endavant aquest projecte suposaria la demostració definitiva de que la ciutat es ven al “millor postor”, malgrat les conseqüències socials que això pugui tenir.

La reforma suposaria l’elitització d’un barri amb greus mancances socials, com ara d’equipaments. Per això amb la manifestació es vol exigir també que l’edifici de l’antiga cooperativa del Segle XX es converteixi en un equipament de barri autogestionat. Reivindicació que compta amb més de 5 anys d’història.

La manifestació s’insereix dins d’un cicle de mobilitzacions contra la reforma que es va començar el passat mes de març i que s’aturarà amb l’aturada de la reforma del Port Vell.

Els veïns de la Barceloneta exigim:

– Una reforma del Port Vell basada en una diagnosi de les necessitats socials de la Barceloneta amb un procés de participació veïnal vinculant
– La dimissió de Sixte Cambra i Antoni Vives per haver amagat informació d’interès públic als ciutadans de Barcelona
– L’edifici del Segle XX com a ateneu autogestionat per a generar comunitat en un moment de crisi.

Més informació:
669 670 430
655 861 245

http://www.labarcelonetarebel.org/category/documentacio-port/
Les al·legacions presentades
La reforma per a consulta pública (només accessible a la web de l’avv l’òstia)
http://www.labarcelonetarebel.org
#maniPortVell
El manifest (amb més de 1000 adhesions)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s