Xavier Trias beneeix la marina de luxe del Port Vell abans que el consistori n’aprovi el planejament

MARC IGLESIAS | 08/02/2012

L’alcalde afirma que es crearan “llocs de treball i riquesa per tota la ciutat” i les veïnes no se’l creuen i anuncien mobilitzacions

  • Fa setmanes que s’han retirat els pantalans del moll del Dipòsit

Durant un acte organitzat ahir al vespre pel Col•legi de Periodistes de Catalunya, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va donar per feta la reconversió de la marina del Port Vell en un port de superiots de luxe. Davant els periodistes que omplien la sala Raval del CCCB, Trias va afirmar que “la remodelació de la marina del Port Vell servirà per crear llocs de treball i riquesa per tota la ciutat”.

Aquest suport decidit de l’alcalde a un projecte que encara està pendent de discussió i aprovació del seu planejament per la Comissió d’Hàbitat Urbà de l’Ajuntament contrasta amb les magres respostes que s’ha donat als veïns i veïnes que han sol·licitat informació sobre la remodelació de la marina al llarg dels darrers mesos. Tal i com explica Gala Pin, de l’associació de veïns i veïnes de l’Òstia de la Barceloneta, “hem demanat informació sobre el port de luxe a l’audiència pública del Districte de Ciutat Vella, al Consell de Barri de la Barceloneta i a la comissió de seguiment del mateix consell. El que ens han dit és que encara no tenien el projecte i que tot plegat estava pendent de discussió”.
Una actitud semblant a la de Trias va ser la del regidor convergent Antoni Vives a la Comissió d’Hàbitat Urbà celebrada el passat mes de desembre. Vives, que en el seu currículum combina l’antiga militància al Moviment de Defensa de la Terra amb la direcció de la Fundació Trias Fargas en els gloriosos temps de l’era Millet, va explicar, aleshores, que el planejament del projecte s’hauria d’aprovar més endavant però que “els edificis previstos de què tinc notícia contribuirien a millorar una zona en la qual l’empresa adjudicatària havia deixat d’invertir durant una temporada molt llarga”.

L’associació de veïns i veïnes de l’Òstia es mobilitzarà
De ben segur que tantes adhesions per part de l’alcaldia són molt ben rebudes per Salamanca Group, la promotora del “millor port de superiots del Mediterrani” que, tal i com publicava recentment aquest setmanari (Directa 257), fa mesos que anuncia a la seva web el progrés de les diferents fases d’unes obres que van començar amb la retirada dels pantalans i que, a dia d’avui, segueixen avançant amb els treballs de reforç del moll del Dipòsit.
Des de l’AVV de l’Òstia s’afirma que “és inacceptable que una reforma d’aquestes característiques es faci responent a interessos privats” i que és necessari “establir mecanismes de democratització que permetin la transparència de totes les accions promogudes per l’Autoritat Portuària que repercuteixen a la ciutat”. Com a resposta, les veïnes anuncien mobilitzacions contra la marina de luxe durant les properes setmanes.

Notícia extreta del Setmanari La Directa @La_Directa

F otos de Vicens Forner

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s