Escrit de l’avv l’òstia i la PADB juny 2011 al diari del barri

El diari del barri ja està en digital!

Aquestes últimes setmanes han estat plenes de canvis i moviments, des de les eleccions, fins a les acampades o les mobilitzacions contra les retallades. Gens d’això és aliè a la Barceloneta. Les retallades que s’estan aplicant en la Generalitat a àmbits, drets bàsics, com l’educació o la sanitat ens afecten. Des del *CEIP *Mediterrania, que, com sabeu, havia de construir-se fa ja dos anys, fins a les cues en urgències o el tancament de llits als hospitals. El nou govern de CiU ha anunciat que possiblement retirarà la normativa d’apartaments turístics, els quals no només provoquen greus molèsties, sinó que converteixen un ben bàsic -l’habitatge- en un negoci. Des d’aquí demanem al nou equip de govern de l’Ajuntament que tingui en compte les demandes que des del barri s’han fet tots aquests anys:


  • construcció del CEIP Mediterrania
  • participació amb capacitat de decisió en la redacció dels nous plans urbanístics
  • protecció del comerç de proximitat que satisfà les necessitats dels veïns enfront de les grans marques, i el comerç turístic
  • recuperació de l’edifici del segle XX a preu de cost perquè sigui un casal de barri autogestionat, en el qual generar comunitat
  • protecció dels veïns que viuen en lloguer, sobretot els que tenen menys recursos
  • construcció de l’habitatge social de Miles, Joan de Borbó 11,
  • limitació dels permisos de terrasses, l’espai públic, els carrers i places són per als veïns;
  • generar llocs de treball per a la gent del barri que està en atur a través de programes públics…
  • en resum, garantir i promoure els nostres drets bàsics, i no prioritzar als poders econòmics. La Barceloneta no és un parc temàtic en el qual la indústria del turisme pugui campar com vol.


Això implica també que no acceptem les retallades, com diuen en Plaça Catalunya, “que es retallin els sous i els privilegis”. Des de l’avv l’òstia i la plataforma en defensa de la Barceloneta hem estat donant suport i participant en l’acampada de Plaça Catalunya. Cada dimecres està havent-hi una cassolada a la plaça del mercat a les 20 per exigir que es compleixin les demandes de mínims que s’han redactat a la plaça i amb les quals estem molt d’acord. Són molt llargues i no les podem posar aquí, però les podeu llegir en http://acampadabcn.wordpress.com/demandes/ o passar per Pescadors 49, on tenim una còpia. Es demana l’abolició dels privilegis per a polítics i banquers, grans responsables d’una crisi que estem pagant els més afectats per ella.

Com a molts veïns s’han passat, solidaritzat etc per la plaça, i a cada barri s’estan fent assemblees per veure com se li dóna continuïtat, aquí es fan els divendres, podeu informar-vos aquí. Algunes persones de la PADB i l’avv l’òstia ens vam sumar. Que això no pari! 🙂

A molts el que està passant en les acampades ens ha semblat un despertar de la gent, necessari. Suposem que hi ha altres persones que no entenen per què segueixen acampats, a aquestes, els convidem a passar per plaça Catalunya i a veure de primera mà de què es tracta. I a sumar-vos a les mobilitzacions de les properes setmanes.

D’altra banda, informar-vos que amb la CONFAVC (confederació d’associacions de veïns de Catalunya), estem organitzant un curs sobre Gestió Multicultural i Convivència. La immigració i la diversitat cultural s’ha transformat en un dels reptes més grans per a la convivència als nostres barris, per això, ens sembla important impulsar aquest curs (inscripcions en *Pescadors 49), on també podeu recollir més informació.

I com ve l’estiu, recordeu les comunitats de propietaris: si no voleu apartaments turístics en les vostres escales: acordeu-vos de canviar els estatuts de la comunitat de propietaris i posar que no permeteu que s’habilitin “habitatges d’ús turístic” a l’edifici.

Us recordem també que continuem recollint denúncies sobre apartaments turístics al barri!

L’associació està oberta cada dimarts i dijous de 18 a 20 i…
Veuen! Cada dimarts a les 20 en la c/Pescadors assemblea de la PADB i l’avv l’*òstia. (fes-te soci/a:)

I els dimarts i dijous de 18 a 21 en Pescadors 49. pdefensabarceloneta@yahoo.es
avlostia@hotmail.com
labarcelonetaambelaiguaalcoll.blogspot.com
#barceloneta 
apunta els teus videos al canal del barri: vimeo.com/barceloneta
facebook: La Barceloneta Rebel
https://picasaweb.google.com/bcntafotomaton/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s