Apagada popular el 21 de juny: si no l’apagues, la pagues!

La Confederació d’AV de Catalunya (CONFAVC), organitza una apagada popular que està convocada pel proper 21 de juny, entre les 22’30 i les 22’40 hores per a protestar contra les abusives tarifes elèctriques i el procés opac de liberalització del mercat elèctric, obert al lliure mercat de preus des de l’estiu passat, a més de les desinversió de les infraestructures pel transport de l’electricitat per part de les companyies elèctriques.

L’organització ja va criticar públicament el dèficit de les inversions de les companyies elèctriques, després dels fets de la passada nevada del 9 de març, que va deixar sense llum a 500 mil abonats, entre les 40 mil persones que van estar més de 5 dies mancades del servei elèctric. Paral·lelament la companyia Fecsa- Endesa ha fet públic que ha triplicat els seus beneficis durant el primer trimestre d’enguany respecte l’any passat, arribant a la suma de 1.535 milions d’euros.

La CONFAVC, que aglutina 661 AV i 28 federacions, fa un any i mig que va endegar la campanya “Prous abusos als nostres barris”, per denunciar l’alça dels preus dels serveis bàsics, tant de les tarifes del servei elèctric, de l’aigua, del transport, etc. Uns preus que s’han incrementat molt per sobre del IPC anual, i que per la seva funció social, haurien d’estar regulats per l’administració pública i no pel lliure mercat.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s