Barceloneta news: març calent!

1. Assemblea de barri: Dijous 11

2. Concentració: Prou d’eliminar espais plens de vida. El solar de Miles és pel barri! Dissabte 13

3. Botifarrada popular + Manifestació per l’anul·lació definitva del pla dels ascensors, perquè ens neguem a ser un barri turístic…Tenim dret a La Barceloneta Dissabte 20

Dissabte 13 de març del 2010
a les 13h al passeig Joan de Borbó 11, barri de la Barceloneta

Concentració + paella popular + música + sorpreses + tu

Del 2004 al 2007, al número 11 del passeig Joan de Borbó de la Barceloneta, on ara hi ha un solar mort de riure i de fàstic, va haver-hi un espai per a l’antagonisme polític des d’on qüestionar el model de ciutat, un espai alliberat des d’on fer front a la violència immobiliària i urbanística, un espai social autogestionat contra la precarització de la vida, un espai de cultura lliure i de gratuïtat, un espai de trobada per a molts col·lectius i per al barri…l’okupació de Miles de Viviendas

Davant de l’anunci d’un pla urbanístic de conseqüències devastadores per a la Barceloneta -l’anomenat pla dels ascensors-, comença a tramar-se una aliança entre okupes i veïnes. Es fa front comú contra l’enderroc sistemàtic d’habitatges i l’expulsió de veïns i contra l’especulació i la gentrificació galopants. La consolidació de la lluita del barri, amb la creació de la Plataforma en Defensa de la Barceloneta, fins arribar a la primera gran manifestació contra el pla dels ascensors del 9 de març del 2007, coincideix amb l’acceleració del procés de desallotjament i amb l’aprovació de l’ordre d’enderroc de l’edifici. I és que el suport mutu entre Miles i l’Òstia havia arribat a resultar insuportable per als poders caciquils del barri, per a l’Ajuntament i per als interessos especulatius en un barri popular al costat del mar que s’havia convertit en tot un pastís immobiliari i en un fatal candidat al monocultiu turístic.

El juny del 2007, després d’un primer desallotjament i d’una reokupació, l’edifici on hi havia la primera pedra del barri és desallotjat i enderrocat salvatgement, previ anunci d’última hora de l’Ajuntament de construir-hi habitatge social (per als afectats del pla dels ascensors!).

Tres anys després, on hi havia hagut un espai ple de vida, un espai polític, social i cultural que el barri s’estimava i havia fet seu, només hi ha un solar abandonat, un solar de la vergonya més, un solar de les mentides de l’Ajuntament i la seva política de desertificació.

Com que estem fartes de tanta mentida i impunitat, exigim que al solar de Miles almenys es construeixi l’habitatge social promès, que prou falta que fa a la Barceloneta, i que torni a haver-hi un espai social autogestionat pel barri des d’on tramar col·lectivament. No tolerarem de cap manera que al solar s’hi aixequi ni un hotel, ni apartaments turístics, ni res que no tingui una funció social.

Com que el plaer de regalar-nos espais i drets no ens el trauran pas, el dissabte 13 de març ens trobarem davant del solar de Miles per fer-nos un regal, traient-nos-el, com no, d’un barret. Quedeu totes convidades, veïns i veïnes de la Barceloneta, dels barris de Barcelona i arreu, i de tot l’arxipèlag de resistències…

El solar de Miles és pel barri!

2. Per informar de tot això i de com està el barri, de quins drets reclamem els veïns…Vine a l’assemblea de barri aquest dijous 11 a les 20 a l’església de Sant Miquel del Port (vicaria)

3. No pots faltar a la manifestació del dia 20 i a la botifarrada.

Primer celebrarem amb una botifarrada i musiqueta que hem aconseguit aturar el “pla dels ascenosrs”, però no ens conformem amb això perquè no és prou. I per això després sortirem en

Manifestació

per demanar

l’anul·lació definitiva del pla dels ascensors

– dir ben alt que no volem ser una barri turístic i

– exigir que tenim dret a La Barceloneta…on cada dia hi ha menys drets garantits per la gent que hi vivim i més privilegis per la indústria del turisme i els que tenen calés.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s