“L’hotel Vela simbolitza una forma de governar d’esquena al ciutadà”

El polèmic Hotel W Barcelona s’inaugura avui a la Barceloneta. La construcció de l’establiment de luxe, que és propietat de la cadena nord-americana Starwood i fa 110 metres d’alçada, ha generat una intensa onada de rebuig entre els habitants del barri. Afirmen que és il·legal perquè no compleix la Llei de costes i en demanen l’enderrocament
Marc Font

Amb l’hotel ja inaugurat, continuareu la campanya en contra seva?
Sí. De fet, ahir vam presentar un contenciós administratiu contra l’hotel Vela amb el suport de deu entitats. Utilitzarem la via legal fins allà on puguem per demostrar que és un hotel il·legal, a part de ser un insult. Per remota que sigui la possibilitat que sigui enderrocat, intentarem aconseguir-ho. És il·legal perquè vulnera la Llei de costes, que no permet construir a menys de 100 metres de la primera línia de mar i, en canvi, l’hotel s’aixeca a només 20 metres. A més a més, s’ha fet en uns terrenys de domini públic, cedits per l’Autoritat Portuària de Barcelona (APB). Tot i ser una entitat participada per l’Ajuntament, la Generalitat i l’Estat funciona d’una manera bastant opaca. Darrere de les constructores i de la cadena hotelera hi ha personatges que representen una autèntica oligarquia, alguns dels quals tenen un currículum criminal.

Si l’enderroc no és possible, hi hauria alguna altra solució que us deixaria satisfets?
Si no es pot enderrocar, com a mínim volem que la construcció d’un hotel tan insultant i nefast per a la Barceloneta no quedi impune. De fet, estem contents perquè ja ha estat assenyalat com una construcció negativa i enemiga de la ciutat. També hi hauria la possibilitat que hi hagués algun tipus d’indemnització a la ciutadania. Una altra demanda que tenim és que es reformi el model de gestió de l’Autoritat Portuària, que no és gens transparent.

Llegir entrevista sencera a Berta Romaní Portaveu de la Campanya Contra l’hotel Vela

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s