Crònica del setge a l’Hotel Vela

Més de 500 persones de diferents moviments veïnals i socials de la ciutat, veïns a títol individual, surfistes i altres entitats han participat avui en la protesta per terra, mar i aire contra l’Hotel Vela.

L’Hotel està construït a menys de 20 metres del mar (contradient la Llei de Costes) i privatitza uns terrenys de domini públic de 90.717m2. Amb aquesta protesta s’ha mostrat el rebuig que genera l’Hotel Vela com a símbol d’una ciutat governada des de i per als interessos i beneficis privats de l’oligarquia. L’Hotel, promogut per l’Autoritat Portuària de Barcelona, també representa l’aposta municipal per una indústria turística que trenca els vincles socials, que de cap manera suposa una sortida a la crisi, ni respon en absolut a les necessitats dels habitants de Barcelona.

La protesta ha començat per l’aigua amb embarcacions autoconstruïdes, matalassos inflables i surfistes, que han estat els primers en arribar a l’escullera del costat de l’hotel. Quan la resta d’intrèpids nedadors han arribat, s’han desplegat diverses pancartes amb els lemes “Hotel Vela: Enderroc ja!” i “Bomba a l’Hotel Vela”.

Llavors, els manifestants que anaven per terra s’han atrevit a entrar al recinte de l’Hotel Vela, mentre es desplegava una pancarta gegant que deia: “La ciutat és nostra i aquests són els seus enemics: FCC, Comsa, OHL, BCN_Godia, W Hotels, Ajuntament, Generalitat, Autoritat Portuària de Barcelona”. questes són les empreses privades i administracions que estan implicades en la construcció de l’Hotel i el projecte de Nova Bocana Barcelona. S’han tacat les parets de l’Hotel amb ous de pintura rosa (el color de la campanya contra l’Hotel Vela). Un cop a dins també s’han fet diversos escrits als vidres de l’edifici com “Turisme, terrorisme”, “¿De quién es esta ciudad?”, “No a l’Hotel Vela”… Els manifestants han passejat per dins del recinte, ja que en cap altre moment podran fer-ho, ja que l’hotel serà un espai privat on només prodran accedir els turistes amb un nivell adquisitiu alt (l’habitació més barata de l’Hotel val uns 300 euros la nit). Durant la passejada s’han deixat anar globus negres com a atac aeri contra l’Hotel.

Finalment, s’ha tornat a la platja, des d’on s’ha marxat fins a la plaça del Mar per ballar tots la cançó de l’estiu “Bomba a l’Hotel Vela”.

A la protesta han participat també entitats i veïns del barri de la Barceloneta, que serà el barri més afectat per l’obertura de Hotel; aquest intensificarà la pressió turística en una zona ja de per si sobreexplotada per la indústria del turisme, com és el cas dels nombrosos apartaments turístics, que proliferen mentre dia a dia molts dels veïns tradicionals del barri es veuen expulsats, tant pel preu de l’habitatge, com per la pèrdua del comerç de proximitat.

La campanya contra l’Hotel Vela anuncia accions legals contra l’hotel per la setmana vinent i exigeix:

* La suspensió de les obres de l’hotel i de les infraestructures adjacents.
* L’anul.lació de les concessions atorgades per a l’explotació de l’hotel i la resta d’infraestructures.
* L’enderrocament de l’hotel i la conversió dels terrenys en un espai realment públic per a la ciutadania de Barcelona.
* La reforma del model de gestió del Port Autònom per tal de garantir-ne d’una vegada per totes la transparència i el funcionament democràtic.
* Ni un hotel més a Ciutat Vella.

Imatges:
http://hotelvelabarcelona.com/blog/imatge-coorp/
Més informació:
http://www.hotelvelabarcelona.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s