La Barceloneta es transformarà casa per casa

Aquí teniu un article sobre el barri publicat ahir 1 de juliol al diari El Periódico

Carrer per carrer, finca per finca, pis per pis. Així es portarà a terme la transformació de la Barceloneta. Família per família i ciutadà per ciutadà. Aquest és el pla.
L’ajuntament ha decidit rehabilitar per fi el barri, i ara es posa mans a l’obra. No és fàcil. A la Barceloneta no n’hi ha prou de canviar una plaça, arreglar un carrer o aixecar un equipament. Al barri més mariner de la capital catalana l’àmbit urbanístic i el social estan íntimament lligats. Tant, que seria inútil transformar un aspecte sense plantejar-se què fer amb l’altre.
L’ajuntament va aconseguir que la llei de millora de barris, àrees urbanes i vil·les que requereixin una atenció especial de la Generalitat financi la rehabilitació d’aquest barri. I és ara quan comença a aplicar-se en el Projecte d’Intervenció Integral de la Barceloneta.
“Es tracta d’un barri amb una ­presència d’unitats de vivenda en condicions mínimes d’habitabilitat i que presenta una problemàtica social i un procés de regressió urbanística amb presència de dèficits urbans i ambientals, problemes econòmics i de desenvolupament local”. Així ho explica el projecte que, els pròxims quatre anys, canviarà el barri.

Llegir article

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s