‘Reportatges’

ARTURO San Agustín
Em trobo amb Vicens Forner, el príncep de la Barceloneta, però no em deixa parlar. I no em deixa parlar o ficar-hi cullerada perquè aquest home sempre parla molt, però ara encara més. La causa: un reportatge emès fa uns quants dies en el programa Callejeros, que ha indignat la gent de la Barceloneta.
Des que certes putes subsaharianes i barates de la Rambla propicien la fel.lació i masturbació precipitada, al mig del carrer o al portal de la pobra i atrapada senyora Maria, determinat periodisme televisiu no para de fer-li publicitat a Barcelona. O sigui, que els del programa Callejeros van començar amb les palles o gallardes ramblistes i van acabar amb certs àngels caiguts que van buscar a la Barceloneta, perquè així com la notícia es troba, l’espectacle es busca.
“Però, ¿què cony us passa als periodistes? ¿Prejubilen els periodistes i el que ve és una altra cosa? Bé, potser els del programa aquest, Callejeros, no són periodistes i per això mateix es dediquen a baixar als inferns per mostrar el costat més fosc d’un barri, que sense pretendre ser el paradís, no té res a envejar als altres barris de la nostra ciutat”.
La gent de la Barceloneta, la que ni ha fet ni farà negoci amb l’especulació immobiliària, que són la majoria, té por –i amb molta raó– que els professionals d’aquesta activitat, l’especulació immobiliària, treguin profit d’aquests suposats reportatges que, suposadament, pretenen reflectir la realitat o denunciar situacions injustes. “Arriben aquests xavals carregats amb les càmeres, busquen les persones més deteriorades, que solen, sobretot els mesos d’estiu, venir a la Barceloneta, i les imatges que veuen els espectadors contribueixen a ajudar els especuladors. ¿M’explico? Als especuladors els interessa demostrar que la remodelació del nostre barri és necessària i urgent. I això és veritat, però ells únicament pensen en el seu propi benefici”.
Els temps no estan perquè la ciutadania sospiti que els verdaders periodistes treballem a favor de l’enemic, en aquest cas, els especuladors immobiliaris. El parvulari és molt perillós.

Article publicat en el Periódico

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s