Acciones contra la subida de precios del transporte

El pasado día 7 de Enero un grupo de incontroladxs abrió al público las puertas de las paradas de Besòs Mar, Jaume I y Urquinaona de la L4 del metro de Barcelona durante toda la mañana como medio de protesta contra la abusiva subida del precio del transporte “público” para el 2009: por mucho que se camufle ésta mediante fantasmadas como la T-Infantil (que ni siquiera es gratuíta y afecta a un porcentaje mínimo de lxs usuarixs diarios del transporte), TMB y el Ayunta-miento han vuelto a demostrar su verdadera cara y su desconexión total con la realidad social de la ciudad. Se esperan nuevas iniciativas al respecto durante las próximas semanas y meses.

Texto repartido durante la acción:

L’apujada de tarifes que la pagui l’Hereu!

Un cop més, aprofitant el canvi d’any, els polítics han decidit apujar abussivament les tarifes dels transports mal anomenats “públics” incrementant els preus dels bitllets un 4.75% (6.94% en el cas de la tarjeta més utilitzada pels usuaris, la T-10). És per aquest i els següents motius que avui t’obrim les portes i et convidem a NO PAGAR :

· Perquè el transport públic i la lliure circulació a les ciutats són una necessitat, no un luxe ni un privilegi.

· Perquè als principals defensors del transport “públic” no els veuràs mai asseguts al teu costat al metro o l’autobús. Ells viatgen en cotxe oficial finançat per la teva butxaca.

· Perquè el transport a Barcelona és un dels més cars d’Europa, tot i que el poder adquisitiu a l’estat espanyol és 2 o 3 vegades inferior a la mitja europea.

· Perquè amagada sota una màscara democràtica i amable TMB persegueix i utilitza tàctiques repressives pròpies de la Gestapo contra els seus treballadors, alhora que incrementa dia a dia la vigilància i el control de l’usuari. Feliç any nou de 1984!

· Perquè l’Administració tracta d’enganyar-te assegurant que tu només pagues el 40% del cost real de cada bitllet mentres que el 60% restant el paga el Govern… Amb els diners recaptats dels teus impostos.

· Perquè sens dubte els preus dels bitllets podrien ser molt més baixoss i no es gastès el pressupost en substituir els torniquets a les estacions per noves màquines, si no es malbaratessin diners instal·lantcàmeres i pantalles de televisió innecessàries, si no s’incrementès el ja de per sí abultat nombre de vigilants de “seguretat”, si no és dediquessin milions i milions d’euros a campanyes publicitàries absurdes… Si aquesta no fos la Barcelona del disseny, de l’exclussió, dels polítics aïllats de la realitat i del visc.a a la millor botiga del món o­n no es pot viure a menys que es tingui la butxaca ben plena.

És per tot això que t’animem a reflexionar a l’hora de comprar el bitllet cada dia quan viatgis en metro, tren o autobús. No tinguis por, de maneres de colar-se n’hi ha moltes: saltant, compartint bitllet i passant en fila, obrint les portes… Escull la que et sigui més còmode!

CONTRA ELS PREUS ABUSSIUS DEL TRANSPORT, SALTADA POPULAR!

Además, por si los motivos expuestos fueran pocos, escenas tan alarmantes como la reciente agresión* por parte de 2 revisores de Tram** a una persona con discapacidad psíquica que se negó a enseñar su billete, nos llevan a proseguir animando, con más ganas si cabe, a toda individualidad consciente a no pagar bus, tren, metro, tram, ferrocarril o cualquier otro tipo de los mal llamados transportes “públicos”.

Salud, DIY & escupid al alcalde,
Saltada Popular

** empresa concesionaria de l’Ajuntament de Barcelona i l’Autoritat del Transport Metropolità en la que TMB tiene capital invertido.

saltadapopular at gmail.com
http://www.myspace.com/saltadapopular

http://www.saltadapopular.blogspot.com
Anuncis

Un pensament sobre “Acciones contra la subida de precios del transporte

  1. El tema de la subida de las t-10 es excesivo, veo bien que haya que pagar por usar el transporte publico pero esto ya es abusar, el transporte sube pero los salarios no lo hacen de la misma forma y luego para el servicio que hay… la verdad esque deja mucho que desear, finalmente optaremos por el transporte publico gratuïto (como hace mucha gente). Bajo mi punto de vista hay poca variedad y hay demasiadas zonas (el tema de las zonas, es evidente que contra más zonas más negocio ES UN ROBO). Lo tienen que modificar y equilibrar precio-calidad de servicio y bajar los preciosNO A MÁS SUBIDAS SÍ A MEJORAR LA CALIDADComo protesta, colaros en el metro y el autobús.Precio de la T102007: 6 €uros2008: 7.20 €uros2009: 7.70 €uros¿¿¿¿HASTA CUÁNDO ESTE SUPUESTO GOBIERNO “”SOCIALISTA””????? ¿¿¿QUIÉN SE CREEN QUE SOMOS???

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s