ATUREM LA MASSACRE A GAZA

Concentracions per demanar la fi del bloqueig, les massacres i els càstigs col·lectius intolerables que pateix el poble palestí i per demanar al govern de la Generalitat que trenqui els acords comercials amb Isarel que s’estan promovent des dels departaments de Vicepresidència, i d’Innovació, Universitats i Empresa.

 • BARCELONA: dissabte 10 de gener MANIFESTACIÓ a les 17 h a Pl. Universitat
 • PROU COMPLICITAT AMB LA MASSACRE DEL POBLE PALESTÍ

  L’exèrcit d’ocupació israelià està cometent una nova massacre a Gaza. De moment, el resultat d’aquest nou acte de barbàrie ha causat centenars de morts i ferits, incloent-hi un nombre indeterminat d’escolars que, en el moment del primer atac militar israelià, eren conduïts cap a casa des de l’escola. Aquest últim bany de sang de civils palestins, tot i ser el més despietat, no és el primer, ni suposa un canvi de lògica en l’estratègia d’apartheid i colonització israeliana.

  És més, ve a culminar el llarg setge israelià a Gaza, que de moment, per una part, ha merescut diversos pronunciaments no vinculants per part de diversos organismes internacionals i, per altra part, s’ha de destacar que les decisions que sí són vinculants han estat sistemàticament ignorades per els diversos governs israelians. Fa mesos que el poble palestí de Gaza viu una situació completament insostenible, atrapat dins d’un veritable camp de concentració, privat de recursos, de queviures elementals, de cap possibilitat de desplaçar se, encerclat per l’exèrcit israelià i amb les fronteres d’Egipte tancades.

  Davant d’aquesta situació, no podem quedar-nos de braços plegats. La nostra inacció alimenta la complicitat dels governs de la Unió Europea. En lloc de pressionar el govern d’Israel per les greus i sistemàtiques violacions de drets humans, crims de guerra i incompliment sistemàtic del dret internacional, el passat 9 de desembre els governs europeus van decidir enfortir les relacions comercials de la Unió Europea amb l’Estat d’Israel, sense condicionar aquest acord a la presa de mesures cap a una pau justa a la regió, que respecti els valors propis de la democràcia i dels drets humans. El govern d’Israel, encoratjat també per la manca de crítica nord-americana, ha entès el missatge d’aprovació i actua en conseqüència. Fins i tot a casa nostra, els departaments de Vicepresidència i d’Innovació,Universitats i Empresa, han posat el seu gra de sorra aquestes darreres setmanes protagonitzant visites a Israel amb l’objectiu “d’impulsar les relacions econòmiques amb Israel”, obviant així els reiterats informes de l’ONU que equiparen el règim d’ocupació israelià amb l’apartheid sud-africà, i que reclamen a la comunitat internacional incrementar la pressió política i econòmica vers l’Estat d’Israel.

  Les organitzacions sotasignades ens neguem a l’exercici deshonest i immoral d’equiparar les parts en conflicte. La desproporció de víctimes és aclaparadora -de centenars a una, en aquest cas-. Ens neguem a ser còmplices de la massacre contra el poble palestí. És per això que fem una crida als nostres governants i a tota la societat civil perquè facin seu el compromís amb la cultura de la pau, expressat de manera àmplia i reiterada per la ciutadania del poble de Catalunya. En el moment present, aquest compromís passa per la ruptura immediata de tots els acords de cooperació i associació comercial amb l’Estat d’Israel, en tots els nivells -europeu, espanyol i català, i per això reclamem:

  – Que el govern de l’Estat Espanyol aturi el comerç d’armes amb l’Estat d’Israel.

  – Que el govern de la Generalitat suspengui els acords comercials amb Israel que el departament de Vicepresidència i el d’Innovació, Universitats i Empresa estan promovent.

  Primers signataris: Plataforma Aturem la Guerra, NOVA – Centre per a la Innovació Social, Institut de Drets Humans de Catalunya, ACSUR – Las Segovias, Servei Civil Internacional, CIEMEN, Associació Catalana per la Pau, Sodepau, Xarxa d’Enllaç amb Palestina i Comunitat Palestina de Catalunya.

 • Anuncis

  Un pensament sobre “ATUREM LA MASSACRE A GAZA

  1. Barcelona: Més de 150.000 manifestants en solidaritat amb Palestina i contra el sionismeBarcelona ha tornat a viure una multitudinària manifestació, equiparable per la seva massivitat a les de la guerra de l’Iraq i Pel dret a decidir. La manifestació comptava amb el suport de més de 300 entitats que, mitjançant un manifest unitari, reclamen que “el govern espanyol aturi el comerç d’armes amb l’Estat d’Israel”, “que la ciutadania de Catalunya no compri productes israelians” i “que el Govern de la Generalitat suspengui el foment de relacions comercials amb Israel”.La manifestació ha arrencat de la Plaça Universitat a les 17 hores darrere una pancarta inicial amb el lema “Aturem la massacre de Gaza – Boicot a Israel” i ha comptat amb una presència massiva de la comunitat àrab, al voltant de la meitat dels manifestants.Durant el recorregut s’han pogut veure força banderes palestines i catalanes, així com moltes pancartes denunciant el genocidi sionista i la complicitat dels governs nord-americà i europeus, i donant suport a la lluita del poble palestí pels seus drets. La manifestació ha estat força combativa, sobretot per part dels manifestants àrabs i musulmans, amb lemes i càntics en àrab i català o castellà com ara “Israel assassí del poble palestí”, “No volem ocupació”, “Palestina llibertat”, “Tots som palestins”, “Boicot Israel”, “Vosaltres sionistes sou els terroristes”, “Israel matant, l’ONU mirant”, “Israel matant, Europa mirant”, “Israel fora, Palestina lliure”, “No és una guerra, és un genocidi”, “No és terrorisme, és resistència”, “Intifada”, “Israel necesita jarabe vietnamita”… També s’han sentit crits de “Visca Chavez” en reconeixement al president del país veneçolà, l’únic que fins ara ha trencat relacions amb l’estat sionista.La manifestació ha acabat a la Plaça Sant Jaume o­n, mentre la cua de la manifestació encara es trobava al carrer Pelai, Lluís Llach ha llegit el manifest unitari i l’actriu Rosa Maria Sardà un segon text que comptava amb el suport d’artistes, per finalitzar amb el cant col·lectiu de “L’estaca” en àrab i català. Hora i mitja més tard d’aquesta cloenda arribaven els darrers manifestants.També han participat a la manifestació les forces que composen el Tripartit català (PSC, ERC i ICV-EUiA), que han estat increpades pel cinisme de mantenir des del govern de la Generalitat relacions diplomàtiques i econòmiques amb Israel i participar en una manifestació que denuncia aquests fets.Crònica: Teo Navarro.

   M'agrada

  Deixa un comentari

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

  Google+ photo

  Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

  Twitter picture

  Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

  Facebook photo

  Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

  w

  S'està connectant a %s