El BBVA preveu que el 2010 els pisos siguin un 15% més barats

El preu de la vivenda baixarà el 5% el 2009 i un 10% el 2010. El servei d’estudis del BBVA calcula que l’ajust del preu de la vivenda es concentrarà en aquests dos exercicis, amb una caiguda acumulada del 15%, de manera que una casa que avui costi 300.000 euros, valdrà 45.000 euros menys d’aquí a dos anys, és a dir uns 255.000 euros. A més, segons el BBVA, els preus estaran baixant un o dos anys més.
El cap del servei d’estudis del BBVA, José Luis Escrivá, va explicar ahir que les previsions de preus s’han tornat “més negatives”, perquè les dades oficials no n’indiquen encara cap caiguda. Per això, “l’ajust necessari s’haurà de produir els pròxims trimestres”. A això s’hi afegeix el voluminós estoc de vivenda nova sense vendre, que, segons el BBVA, supera el milió d’unitats i que seguirà augmentant el 2009. Aquests dos factors es retroalimenten. Com que hi ha expectativa de rebaixa en els preus, s’endarrereixen les decisions de compra; això, al seu torn, obligarà a una rebaixa més gran per donar sortida a la sobreoferta.
En l’anterior crisi immobiliària, l’ajust es va concentrar en un sol any. El preu de la vivenda va passar d’un creixement mitjà del 7% el 1991 a un descens del 8% el 1992.

Llegir article

Anuncis

Un pensament sobre “El BBVA preveu que el 2010 els pisos siguin un 15% més barats

  1. A ver… un 5%…. si una mierda piso cuesta 200.000€ tirando por lo bajo… el 5% es… 10.000€?JUAS JUAS JUAS JUAS JUASDe 200.000€ a 190.000€?JUAS JUAS JUAS JUAS JUASPues como no bajen un 75% para que estén a un precio razonable en el que incluso el constructor gana dinero ya se los pueden ir metiendo donde les quepa!Años y años robando y subiendo precios, de 50.000€ pisos de 90mts en el año 90 hemos pasado a pagar 200.000€ (el 400%) por pisos de 60mts…Porqué no lo bajan en la misma proporción en que lo han subido (ROBADO)?Hacen como la gasolina, te la suben 50 céntimos en 12 meses y luego te bajan 1 céntimo para que estes contento. Y encima dicen que te hacen un favor!!! Seguir soñando si creeis q la vivienda va a bajar 50%, tengo un conocido que su primo es constructor y se ha quedado colgado con unos cuantos pisos y no tiene ningun problema por q tiene tanta pasta el cabron q dice q ahí están bien, encima los alquila y le saca algo.PANDILLA DE H DE P…

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s