Mullar-se pel dret a l’habitatge

Comunicat de premsa

Continua el ball de màscares en afers relacionats amb el dret a l’habitatge. Els poders financers, constructors i polítics segueixen passant-se la patata calenta de la crisi. Mentres, la mateixa falta de fiabilitat interna ha congelat crèdits dins del sector bancari. Mentres, tècnics d’Hisenda denuncien que la propera setmana prescriuen fraus que sumen quasi una desena part de milers de milions en diners negres moguts fa cinc anys en ‘inversions’ immobiliaries. Mentres, els iats i ferraris dels seus dirigents, i les seves possessions a l’estranger i en paradisos fiscals no arriben per cobrir els forats i els incompliments de contracte de les més excel·lents immobiliàries del pais. Mentres, les administracions públiques no donen ni tansols petits pasos en la necessària solució de forçar l’ocupació dels pisos buits. Mentres, s’inventen figures de ‘protecció’ com la del preu concertat de catalunya o la de la iniciativa ‘público-privada’ per mantenir els abusius beneficis privats en stocks de vivendes que ja ningú no pot comprar.
Els poders, públics i privats, causants de la crisi habitacional i de la crisi de consum, segueixen manipulant amb cartes marcades, i la falta de transparència i la resignació són la resposta que es dóna ales demandes de la societat civil.

Hem de mullar-nos pel dret a l’habitatge. No basta amb mencionar-ho o amb difuses promeses de ‘promoció’ del lloguer, ni basta amb xecs d’ ‘ajuts’ lineals ni basta amb apel·lar a l’especulació petroliera i alimentària global per sortejar les responsabilitats.
Es per tot això que aquest dissabte 19 V de Vivenda convoca de nou a la ciutadania per mostrar la seva indignació davant de la falta de polítiques de xoc, la inoperància davant dels fraus i corrupteles i la falsedat en aquesta interpretació de la crisi que ens volen donar com a únicament preocupant en la mesura en què afecta a magnats i grans corporacions.
De forma positiva, amb formes festives però amb la reivindicació continuada d’una nova voluntat política que dugui a terme, millor tard que mai, la realització de canvis i mesures estructurals, V de Vivenda convida a la societat civil i a les seves administracions a mullar-se pel dret a l’habitatge.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s